Представници РАТЕЛ-а у посети BEX-у

12.05.2017
У оквиру активности Агенције које се односе на посету поштанским операторима, представници РАТЕЛ-а посетили су поштанског оператора „BEX“ из Шапца, где је одржан радни састанак са руководством те фирме.

„Поштанске услуге на територији Републике Србије обавља 57 поштанских оператора, лиценцу има само јавни поштански оператор , док остали имају одобрење регулаторног тела за обављање комерцијалних услуга, односно експрес или курирских услуга. Само прошле године издали смо 18 дозвола за обављање поштанских услуга. У оквиру законских овлашћења и надлежности, желимо да будемо присутнији код свих оператора, не само у регулаторним пословима које су за вас обавезујуће, него да вам помогнемо уколико имате проблема на заједничком задатку повећања конкурентности и легалности у овој привредној грани“, рекао је др Владица Тинтор, директор Рател-а.

Према речима представника BEX-са, сусрећу се као и остали поштански оператори са проблемом нелојалне конкуренције на тржишту поштанских услуга и очекују да ће нови закон, заједничко деловање надлежног министарства и регулатора обезбедити решање овог проблема. У BEX-у кажу да су препознали потенцијал поштанског тржишта и у протекле 2 године инвестирали су у унапређење пословања и повећање капацитета.

„Са новим Законом о поштанским услугама, у коме се очекује да ће у оквиру нових надлежности Агенција добити и стручни надзор, биће омогућено да РАТЕЛ на основу стеченог искуства допринесе већим погодностима за корисника поштанских услуга и боље услове за рад поштанских оператора” рекао је Владица Тинтор, нагласивши да је ово, само једна у низу посета операторима у Србији у наредном периоду.