Посета Међународном бироу Светског поштанског савеза

10.03.2015
Др Милан Јанковић, директор Рател-а, у оквиру реализације једног од стратешких циљева Владе Републике Србије у области поштанских услуга који се односи на повезивања Србије са међународним институцијама из области поштанског саобраћаја крајем фебруара посетио је Међународни биро Светског поштанског Савеза. У разговору са Pascal Clivaz-ом замеником директора МБ-а и његовим сарадницима размотрена је улога наше земље у формирању и данашњем деловању Светског поштанског савеза,стратешким циљевима и плановима за реформу поштанског система.

Господин Clivaz истакао је задовољство сарадњом са РАТЕЛ-ом, посебно имајући у виду чињеницу да ће у наредном периоду улога регулатора бити једна од кључних тема априлске Стратешке Конференције у Женеви и Конгреса Светског поштанског савеза наредне године у Истанбулу.

Последњих година Међународни биро преузео је улогу лидера у развоју поштанске технологије кроз поштанске технолошке центре, развоју тржишта у областима који имају потенцијала као што је директна пошта, ЕМС, али и повећању квалитета услуга на глобалном нивоу. „Национална регулаторна тела у реализацији неких од наведених активности имају незаменљиву улогу“рекао је Clivaz.