Почео 27. светски поштански конгрес

10.08.2021

27. Конгрес Светског поштанског савеза почео је са радом свечаношћу на којој је Нaционални балетски ансамбл Обале Слоноваче извео игру која представља спој разноликости и јединствености култура представника свих континената.

Бисхар А. Хусеин, генерални директор Светског поштанског савеза, похвалио је поштански сектор и поштанске раднике из целог света који су током пандемије неуморно и вредно радили. „У последњих 18 месеци, међународни поштански сектор доживео је невероватне промене. Многе владе су поштанску делатност прогласиле критичном инфраструктуром без које не би било могуће обавити брзу и ефикасну доставу лекова и вакцина у борби против COVID-19“.

У наредним данима очекује се да ће земље чланице Светског поштанског савеза усвојити нову Светску поштанску стратегију - мапу пута за нови радни циклус који почиње 2022. године и донети одлуку о новим правилима и политици у међународној размени поштанских пошиљака.

Такође, земље чланице ће на Конгресу изабрати следећег генералног директора и заменика генералног директора Светског поштанског савеза за период од 2021. до 2025. године.

Конгрес се одржава у Абиџану, Обала Слоноваче и траје до 27. августа 2021. године, а може се пратити уживо путем следећег линка tv.upu.int.