Октобар - месец информационе безбедности

06.10.2021

Национални  ЦЕРТ Републике Србије, у оквиру РАТЕЛ-а, обележава октобар као месец информационе безбедности спровођењем кампање “Одбрани се знањем“, која има за циљ подизање свести о значају информационе безбедности кроз информисање о актуелним сајбер ризицима и инцидентима, као и о начинима превенције и заштите. 

Кампања обухвата вебинар за мала и средња предузећа, обуку запослених и медијску радионицу за новинаре и студенте новинарства. Вебинар за мала и средња предузећа ће пружити информације о актуелним дешавањима у области информационе безбедности, бесплатним алатима који могу бити од користи у свакодневном пословању малих и средњих предузећа, као и о препорукама за сигуран рад и умањење ризика пословања. Датум одржавања вебинара је 20.10.2021. године и сва заинтересована мала и средња предузећа се могу пријавити путем мејл адресе: office@cert.rs.

Месец информационе безбедности обележава се широм света, а у Европи је први пут обележен 2012.године, када је и осмишљен слоган „Информациона безбедност је заједничка одговорност“ који је ујединио државе Европе у борби против сајбер претњи. Од тада, сваке године, кампања промовише не само сигурније коришћење интернета, већ се пружају и обуке у циљу едукације крајњих корисника и суочавања са новим изазовима.