Обавештење операторима који користе или намеравају да користе услугу изнајмљивања линија у велепродаји Предузећа за телекомуникације „Телеком Србија“ а.д.

28.03.2012

У складу са Законом о електронским комуникацијама („Службени гласник РС“, број 44/10, у даљем тексту: Закон), Правилником о минималном садржају, нивоу детаљности и начину објављивања стандардних понуда („Службени гласник РС“ број 70/11, у даљем тексту: Правилник), одредбама Правилника о обиму и садржају основног скупа изнајмљених линија („Службени гласник“, број 70/11, у даљем тексту: Правилник о основном скупу), као и решењем Републичке агенције за електронске комуникације (у даљем тексту: Агенција) о одређивању оператора са значајном тржишном снагом (у даљем тексту: оператор са ЗТС) на велепродајном тржишту изнајмљених линија, а којима је, између осталог, одређена обавеза објављивања одређених података у форми стандардне понуде и обавеза недискриминаторног поступања приликом пружања услуга на релевантном тржишту, Агенција је размотрила стандардну понуду у циљу утврђивања да ли је иста сачињена и објављена у складу са наведеним актима.

Констатује се да је стандардна понуда сачињена у складу са решењем и Извештајем о анализи велепродајног тржишта изнајмљених линија, који је у целости саставни део решења. Стандардна понуда оператора са ЗТС на велепродајном тржишту изнајмљених линија објављена је на Интернет страници Агенције.

Стандарднa понуда Предузећа за телекомуникације „Телеком Србија“ а.д:

Стандарднa понудa за услугу изнајмљивања линија у велепродаји, поред тога што ће одредити будуће уговоре између оператора, имаће утицај и на постојеће уговоре, сагласно одредби члана 14. Правилника, којом је прописано да су уговорне стране, од којих је најмање једна оператор са ЗТС, у обавези да уговоре који су закључени ускладе са стандардним понудама које су сачињене у складу са Правилником у року од 30 дана од почетка примене одговарајуће стандардне понуде.

Почетак примене напред наведенe стандарднe понудe je 01.04.2012. године.