Информациона безбедности на Балкану

06.03.2021

DCAF(Geneva Center for Security Sector Governance) одржао је тродневну онлајн конференцију на тему „Информациона безбедност и изградња капацитета на Западном Балкану“. На отварању конференције говорили су госпођа Венди Мортон, министарка  за Европско суседство и Америку  Владе Велике Британије, а председавао је словеначки министар за јавну управу, господин Боштјан Коритник.

Конференција је  окупила кључне креаторе политика информационе безбедности на Западном Балкану, ЦЕРТ-ове, представнике институција Европске уније, интернационалне и регионалне организације, експерте, представнике факултета и приватног сектора. Представници РАТЕЛ-а били су учесници другог дана конференције и том приликом су истакли значај регионалне сарадње у управљању инцидентима, али и размени информација о актуелним нападима и ризицима у сајбер простору.

Захваљујући подршци  словеначке Владе и Владе Уједињеног Краљевства, конференција је организована у оквиру пројекта ДЦАФ/DCAF „Побољшање управљања сајбер безбедношћу на западном Балкану“ (2018-2021), a који финансира Организација за развој спољних послова Велике Британије.

Део конференције налази се на линку https://youtu.be/-X7CbrTb8HI