Други састанак Форума сарадње регулаторних тела за електронске комуникације Босне и Херцеговине, Црне Горе, Македоније и Србије

07.11.2018

РАТЕЛ је 7. новембра био домаћин другог састанка Форума сарадње регулаторних тела за електронске комуникације Босне и Херцеговине, Црне Горе, Македоније и Србије, коме су присуствовали директори сва четири регулаторна тела са својим сарадницима. На дневном реду састанка су се нашле кључне теме за региону сарадњу, које се пре свега односе на примену регулисаних цена регионалног роминга, анализу цена међународне терминације, усаглашавање координационих споразума о управљању радио-фреквенцијским спектром, као и на заједничке пројекте који би се финансирали из фондова Европске уније. Овакав вид сарадње и размене информација показао се као изузетно користан и ефикасан начин решавања питања од значаја за све учеснике Форума.

Овом приликом је потписан Протокол о сарадњи између Агенције за електронске комуникације Републике Македоније (АЕК) и Регулаторне агенције за електронске комуникације и поштанске услуге Републике Србије (РАТЕЛ) ради проширивања области сарадње, дефинисане постојећим Меморандумом о разумевању, на послове који се односе на заштиту од инцидената у ИКТ системима из надлежности ова два национална регулаторна тела.