Представљање РАТЕЛ-а на Факултету техничких наука у Новом Саду

01.06.2018

У оквиру сарадње Факултета техничких наука у Новом Саду и РАТЕЛ-а, Сектор за електронске комуникације је у уторак, 29. маја 2018. године, студентима и професорима ФТН-а представио актуелне пројекте из своје надлежности. Предавањима су присуствовали студенти и професори Катедре зе теоријску електротехнику, Катедре за телекомуникације и обраду сигнала, као и Катедре за поштански саобраћај и комуникације.

Презентоване су активности у склопу пројеката Benchmarking-а мобилних мрежа, RATEL NetTest апликације, мониторинга радио-фреквенцијског спектра, репланирање дигиталне телевизије, припрема плана имплементације дигиталног радија, имплементације базе података о расположивим капацитетима електронске комуникационе мреже. Посебан фокус је био на EMF RATEL систему за континуално праћење нивоа електромагнетног поља, који је РАТЕЛ реализовао у сарадњи са Факултетом техничких наука.

Осим презентација, било је речи и о наставку и проширењу сарадње Агенције и ФТН-а, кроз заједничка истраживања и пројекте, као и студентске стручне праксе. С обзиром на позитивне коментаре студената и професора, овакав вид сарадње ће бити настављен.