Preporuka RATEL-a povodom uspostave paralelnih poziva između dva ista pretplatnika korišćenjem usluge „poziv na čekanju“

18.11.2014.

Iako neočekivano, usluga „poziv na čekanju“ se može realizovati i između dva pretplatnika koji već razgovaraju, što za posledicu ima dva nezavisno uspostavljena paralelna poziva između istih pretplatnika. Ipak, ovakva pojava je najčešće rezultat niza svesnih aktivnosti na strani pozivajućeg i pozvanog pretplatnika.

Operatori javne govorne usluge ne mogu da spreče uspostavu paralelnih poziva između dva ista pretplatnika bez dodatnih tehničkih izmena postojeće opreme. Međutim, uspostava paralelnih poziva između dva ista pretplatnika se događa u zanemarljivom broju i najčešće je posledica nenamerne greške pretplatnika, a investicije koje bi sistemski rešile ovaj problem nisu ekonomski opravdane za operatore.

Stoga je preporuka RATEL-a, u cilju zaštite prava korisnika, da operatori javne govorne usluge jasno i nedvosmisleno obaveste korisnike o načinu i uslovima korišćenja usluge „poziv na čekanju“, kao i o eventualnim dodatnim troškovima, koji mogu da budu prouzrokovani nepoznavanjem funkcionalnosti navedene usluge.

Adrese na kojima su operatori objavili uputstva o aktiviranju i deaktiviranju usluge „poziv na čekanju“ su sledeće:

Operator „Telekom Srbija“

Operator Telenor

Operator Vip mobile